Manşet Tokattan Yaşam

Hanımeli Merkezi’nde Kaligrafi; güzel yazı sanatı kursları başlıyor

okat Belediyesi Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri Tokat’ta bir ilke daha imza atıyor. 

Tokat’ta ilk defa Kaligrafi Güzel Yazı Sanatı Kursu düzenleyen Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’ne kayıt için gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Kaligrafi Güzel Yazı Sanatını profesyonel bir şekilde icra eden Serap Cansız, Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacak olan kursa gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Cansız açılacak kursla ilgili şunları söyledi:

“Yazı bir medeniyet göstergesidir. Kaligrafi Sanatı Yunanca Kallos ve Grafi kelimelerinden oluşan ve güzel yazı yazma anlamına gelen bir sanattır. Elle yazma sanatıdır. Birkaç yıl öncesine kadar “Hat Sanatı” altında verilen bir sanat dalı idi ancak şuanda talep yoğunluğundan dolayı ayrı bir kurs şeklinde sunulmaktadır. İlk önce italik el yazısını öğretiyoruz ve bu öğrencide yerleştikten sonra daha modern yazılar olan Fraktur ve süsleme sanatları öğretilmektedir. Bu sanat kişiye hem madden hem de manen birçok kazanım sağlamaktadır. Sanat ruhunun ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Eski zamanlardan günümüze birçok yazı şekli ulaşmıştır. Yüzyıllar boyunca dünyanın farklı coğrafi bölgelerinde farklılaşan birçok kaligrafi türü geliştirilmiştir. Yazılarda metal, ahşap ve fırça türü kalemler kullanılmaktadır. Araçlar ne olursa olsun, vurgu yazının güzelliği ve görünüşü üzerine bir sanattır.”

Bu sanata Hat Sanatı ile başladığını ifade eden Serap Cansız; “Hat Sanatı öğrendikten sonra Kaligrafi Güzel Yazı Sanatına yöneldim ve birçok yerde profesyonel eğitimcilerden kurs aldım. Aslen Tokatlıyım ve bu kursu Tokat’ta açma fırsatı bulduk. Tokat Belediyesi Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezimizde Kaligrafi Güzel Yazı Kursuna kayıtlarımız başladı ve şuanda da genç kardeşlerimiz yoğun bir şekilde müracaat ediyorlar. Kayıtlarımız devam etmektedir. Bu sanata ilgi duyan tüm hanım kardeşlerimizi, gençlerimizi bekliyoruz. Bizlere bu imkânı tanıyan Tokat Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu’na, Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

https://youtu.be/Ov-IIC2LvnM

İlgili Yazılar

Tokat için E-Spor

TOKATtan Haber

Bal ve Arıcılık Ürünleri Dijitalleşiyor.

TOKATtan Haber

Tokat İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde neler oluyor?..

TOKATtan Haber

Yorum Yaz