Kadir Özbilgin Köşe Yazıları Manşet Tokattan

Millet İttifakı Bileşenleri İçin; “Tokat’ın Sorunları”…

Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP Meclis Grubu’nu Erzurum’da topladığı konuşmasını izledim.

Ülkemiz ve milletimizin temel sorunlarına ve nasıl çözeceklerine değindi.

Bunlar kadar ilgimi çeken ise Sayın Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’un yerel sorunlarına parmak bastığı kısmı idi.

Konuşmasının bu kısmının bana verdiği esinle, ben de, gerek Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener başta olmak üzere, Millet İttifakı Bileşenlerine ulaşması ümit ve dileğiyle Tokat’ın ağırlaşan sorunlarını başlıklar halinde not ediyorum.

Tokat’ın bu ağırlaşan sorunlarını bu yazıda başlıklar halinde veriyorum, çünkü kısa detayları dahi bu makaleye sığmaz.

Ancak bu sorunlarla ilgili hazırladığım “Bilgi Notu” nu gerekli yerlere ulaştırmaya çalışacağım

***

Tokat AKP Milletvekili Sayın Özlem Zengin’in Ağustos 2022’ de şehir Parkı’nın açılışında “Tokat neredeyse hiç sorunu olmayan illerden bir tanesidir” şeklindeki “özü ve hali” yansıtmayan hamasi konuşması, Millet İttifakı’ nda yer alan Sayın Genel Başkanları yanıltmasın.

Tokat’ın 20 yıldır (eskisi de vardır) çözülemeyen ve ağırlaşan çok sayıda sorunu bulunmasına rağmen, Sayın Özlem Zengin’in “Bizim birinci meselemiz Tokat’tır değerli arkadaşlar. Burada hiçbir sorunun askıda kalmasına biz müsaade etmeyiz” demesi, Tokatlıların yüksek oy yüzdeleriyle AKP’ye en büyük desteği verdikleri halde, Tokat’ın makûs talihini 20 yıldır yenemediği gerçeğini değiştirmiyor.

Bu bağlamda Millet İttifakı bileşenleri Tokat’ın ağırlaşan ve aşağıda başlıklarını verdiğim mikro ve makro sorunlarını çözüme kavuşturacakları yönünde biz Tokatlılara ikna olacağımız bir şeyler söylemesi gerekmektedir.

İşte başlıklarıyla Tokat’ın sorunları…

Size önce mikro yani yerel ölçekteki sorunlarımızdan söz edeyim. Genel olarak Tokat’ın mikro sorunlarının, Tokat’ın dinamikleriyle çözülebileceği sanılır. Normalde de öyle olması gerekir. Ancak Tokat’ın kimi mikro sorunlarının çözümüne bile siyasal iktidarın el atması, katkı sunması gerekmektedir. Ayrıntıları hazırladığım” Bilgi Notu” nda görüleceği üzere, bu sorunlarımız; planlama, yönetişim ve sürdürülebilirlik sorunlarıdır.

Başlıklarıyla vermeye çalıştığım makro düzeydeki sorunları ise ayrıntılı aşağıdaki “Bilgi Notu” nda görebilirsiniz. Söz konusu bilgi notunu ilgili kanallara da sunacağım.

Siyasal iktidarla bağlantısı olanların; AKP yerel siyasi otoritesi (milletvekilleri, parti teşkilatları), yerel yönetimler ve kamu yönetiminin açıkça dillendirmeyip gözden kaçırmaya çalıştıkları bu sorunlar, zamanında çözüme kavuşturulamayan sorunların birikimiyle medyana gelmiştir.

Elbette Tokat’ı ve insanını düşünen sorumlu yurttaşlar başka sorunlar da saptayabilirler.

Bu saptamalarını iletmeleri halinde onları da ilgili kanallara aktarmaya çalışacağız.

TOKAT’IN SORUNLARINA İLİŞKİN BİLGİ NOTU

İlgili Yazılar

Türkçenin korunması için yasa çalışması: Yabancı kelimeler ayıklanacak

TOKATtan Haber

Bakan eşi artık Dimes Meyve Suyu içmeyecek mi?

TOKATtan Haber

Hüseyin Yarıcı; Hem ülkede hem de Tokat’ta yaşananlar üzüntü vericidir

TOKATtan Haber

Yorum Yaz